Gericht lesgeven aan geactiveerde studenten

met een lesprogramma op maat

Gemotiveerde studenten, van wie je altijd weet hoe ze ervoor staan?

Welkom in de wereld van studiemeister, een nieuw initiatief van Noordhoff voor Hoger Onderwijs. Studiemeister biedt de docent alle tools om elke cursus volledig op maat aan te kunnen bieden, naar individuele wensen en inzichten. Je kunt daarbij gebruikmaken van zowel Noordhoff-materiaal als eigen materiaal, zoals studieslides, video’s, samenvattingen, opdrachten en toetsen (in verschillende vormen). Óf je kiest voor een kant-en-klaar programma, samengesteld door het team van studiemeister in samenwerking met auteurs en didactische experts.


Studenten vinden de complete cursus op een overzichtelijk platform. Ze betalen alleen voor Noordhoff-materiaal dat de docent voor hen klaarzet om het vak onder de knie te krijgen. Hierdoor kan een cursus bestaan uit onderdelen uit verschillende boeken. Studenten worden bij het studeren ondersteund door middel van feedback. De afwisseling tussen slides, opdrachten, video en toetsen zorgt voor een actieve verwerking van de leerstof. Activiteiten en resultaten worden bijgehouden in een praktisch en overzichtelijk dashboard.

Waarom studiemeister?

  • Les op maat
  • Kies je eigen vorm
  • Inzicht in resultaten en voortgang
  • Activeren van voorkennis
  • Directe feedback
  • Actueel en inspirerend
Docenten icoon tablet en mobiel

Jouw cursus, jouw aanpak en materiaal! Bij studiemeister stel je je cursus samen uit materiaal naar jouw keuze. Maar je kunt ook kiezen voor een kant-en-klaar programma dat studiemeister voor je heeft samengesteld. 

Studenten betalen alleen voor Noordhoff-content die jij voorschrijft – of dat nou een heel boek is, of alleen een hoofdstuk. Dankzij tools als video, verschillende opdrachtsvormen en directe feedback studeren zij efficiënter en effectiever!

Docenten icoon klok

De docent bepaalt in welke vorm de leerstof wordt aangeboden, als student bepaal je hoe je door de stof gaat. Zo kan gekozen worden voor problem-based learning – waarbij je begint met een opdracht om daarna de link naar de theorie te leggen –, of andersom: eerst de theorie, gevolgd door cases en opdrachten.

Docenten icoon lichtbol

Adaptieve toetsen geven zowel de student als de docent inzicht in de studievorderingen en laten zien waar nog wat extra inzet wordt gevraagd
Activiteiten en resultaten van studenten worden overzichtelijk bijgehouden in het docentendashboard. Hiermee kunnen docenten het verloop van de cursus monitoren en bijsturen wanneer noodzakelijk. Achterblijvende studenten kunnen worden aangespoord, en lessen kunnen worden aangescherpt op basis van de data uit het dashboard.

Docenten icoon analytics

De afwisseling tussen slides, opdrachten, video en toetsen zorgt voor een actieve verwerking van de leerstof. Studiemeister biedt volop mogelijkheid om voorkennis bij studenten te testen. Hierdoor wordt het niveau van de klas duidelijk en kan de docent de cursus daarop aanpassen. Ook voor studenten is het prettig om op de hoogte te zijn van de eigen voorkennis. Door deze te heractiveren, kunnen zij zich daarna nieuwe stof gemakkelijker eigen maken.

smile

Doordat studenten direct feedback krijgen tijdens het maken van opdrachten, kunnen zij hun leerproces gemakkelijk bijsturen. Hierdoor studeren studenten op een effectievere en efficiëntere manier dan wanneer zij een toets of opdracht later terugkrijgen. Bovendien scheelt deze aanpak veel nakijkwerk voor de docent!

newspaper

Met studiemeister koppel je up-to-date lesmateriaal aan al jouw colleges en voeg je video’s, studieslides, actuele nieuwsitems en uitdagende, interactieve opdrachten gemakkelijk aan je cursus toe. Studenten kunnen kiezen uit inspirerende video’s, compacte studieslides en interactieve oefeningen, altijd praktijkgericht en passend bij de belevingswereld van de student. Studiemeister biedt volop inspiratie om studenten te stimuleren en te motiveren!

Deze scholen werken met studiemeister...

Met studiemeister bied je studenten wat zij nodig hebben om het vak te leren, niets meer en niets minder. Dat is lesgeven op maat!

Je stelt je les samen door eigen en Noordhoff content te combineren, verrijkt met content die jij belangrijk vindt. Of je maakt een keuze uit een kant en klaar programma dat studiemeister voor je heeft klaargezet.

Aan elk college koppelt studiemeister up-to-date lesmateriaal waaruit studenten kunnen kiezen, zoals video’s, compacte studieslides en interactieve oefeningen.

Adaptieve toetsen geven zowel de student als de docent inzicht in de studievorderingen en laten zien waar nog wat extra inzet wordt gevraagd.

Kahoots, inspirerende video’s, actuele nieuwsitems en uitdagende opdrachten…
Studiemeister biedt volop inspiratie om studenten te stimuleren en te motiveren. Altijd praktijkgericht en passend bij de belevingswereld van de student!

Studiemeister biedt doormiddel van dashboarding realtime inzicht in de studievoortgang van jouw studenten. Zo kun je jou lessen gericht verdiepen op onderdelen die nog wat extra aandacht nodig hebben.
Support

Nee. Studiemeister werkt als een aparte website maar kan ook worden geïntegreerd met de ELO. Wanneer je vanuit de ELO werkt, dan kun je direct doorklikken naar de content in studiemeister.

Ja. Je kunt eigen content toevoegen zoals PowerPoint presentaties, Excel, Word bestanden en video’s. De materialen die je zelf toevoegt kun je tijdens het geven van de module nog aanpassen.

Om te werken met studiemeister kun je contact opnemen met één van onze accountmanagers. Vervolgens wordt er een account aangemaakt en volgt er een onboarding zodat je als docent optimaal aan de slag kunt. Op de boekenlijst komt een verwijzing te staan naar studiemeister, zodat studenten op de hoogte zijn van de content voor hun module en het aanmaken van een (gratis) account.

Staat de vraag die je hebt er niet tussen?
Bekijk dan onze support pagina.

Contact

Werk je nog niet met studiemeister? Maar ben je wel nieuwsgierig geworden?

Vraag dan meer informatie aan.

Contactformulier

Wij hebben uw bericht in goede orde ontvangen!

Onjuiste informatie?

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig:

Contactformulier

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig:

Verkeerde
code ingevuld

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig:

Fout ontdekt?

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig: