menu

Studiemeister past bij de toekomst

Ron Hagen
docent Accounting Information Systems en studieadviseur aan de hogeschool van Amsterdam

Creatieve associaties bij hard-copy

“Studiemeister, ik vind het een mooie tool. In de praktijk merk ik dat studenten ook vaak nog naar een hard-copy boek willen grijpen. Waarom studenten de voorkeur voor een hard-copy boek hebben? Omdat studenten aan de slag kunnen met kleurtabs en in het boek zelf kunnen arceren, heeft dit bij velen in gebruik nog de voorkeur. Daarbij helpt overschrijven of meeschrijven weer om creatieve associaties op te doen, die je bij een online versie mist” legt Ron Hagen, docent en studieloopbaanbegeleider op de Hogeschool van Amsterdam, uit.

Past bij de toekomst

“Maar er is een verandering op komst. Op de Hogeschool van Amsterdam konden we drie maanden niet printen. Dat heeft ervoor gezorgd dat er een enorme transformatie naar de online studie-en leeromgeving is gekomen. Zelf loop ik ook amper meer naar de printer om mijn lesplanning of lesmateriaal op te halen. Studenten volgen dit voorbeeld. Een online tool, zoals studiemeister, past daarom bij de toekomst en sluit aan bij de digitale vaardigheden van studenten”.

Maak de tool je goed eigen

“Vooral het monitoren is iets waar ik meer tijd voor wil vrijmaken, omdat meerdere keren in te zetten. En als ik het consequent inzet, zullen studenten dit ook doen. Dat zou ook mijn tip zijn voor docenten die nadenken over de aanschaf van studiemeister. Zorg dat je er tijd voor vrijmaakt. Doorloop de stappen enkele keren in een groep collega’s samen en daarna ook individueel. En zet het daarna pas op voor studenten”.

Follow-up en live assistentie

Zelf heeft Ron Hagen met een medewerker van Noordhoff gesproken. Deze bood aan om op de Hogeschool een demo te geven aan docenten, over studiemeister en de mogelijkheden. “Dit is ook al gedaan, daarbij hoort ook live assistentie nog tot de mogelijkheden. Dit biedt in drukke tijden uitkomst, om zo meer te leren en te weten te komen over de wereld van studiemeister.” legt Ron uit. Zo is het voor iedereen mogelijk om zich studiemeister als tool steeds meer eigen te maken.

Zelf proberen?

Probeer het zelf en vraag een gratis proeflicentie aan

Onjuiste informatie?

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig:

Wij hebben je bericht in goede orde ontvangen!

Contactformulier

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig:

Verkeerde
code ingevuld

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig:

Fout ontdekt?

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig: