menu

"Studenten kopen alleen de leerstof die echt nodig is."

Pauline Kool
Lecturer Finance & Accounting – Hogeschool Utrecht

“Het voordeel van studiemeister is dat studenten alleen de leerstof aanschaffen die ze nodig hebben. Ik hoef ze dus niet onnodig op kosten te jagen met een dik boek waarvan we maar de helft behandelen”, vertelt Pauline Kool Msc, Lecturer Finance & Accounting aan de Hogeschool Utrecht. “En het is heel overzichtelijk werken. Ik kan per week aangeven welke stof we behandelen. Het staat allemaal voor ze klaar.”

Driekwart schaft licentie aan

De Hogeschool Utrecht gebruikt studiemeister nu voor het tweede jaar voor verschillende vakken, vooral in de propedeuse. Ongeveer driekwart van de studenten schaft een licentie aan, weet Pauline Kool. “Dat is dus het boek – online – inclusief een aantal opgaven. De ene docent gebruikt het systeem intensiever dan de andere. Zo weet ik dat je studenten via de gemaakte opgaven ook kunt volgen, maar dat doe ik nog niet zo.”

Hard copy bijbestellen

Nadeel voor de studenten is dat zo’n licentie na een vaste periode (vier jaar) verloopt. “Ze kunnen dus niet hun oude boek doorverkopen en ze moeten hun tentamen echt binnen een bepaalde tijd halen. Terwijl je een boek voor altijd hebt. Overigens merk ik dat veel studenten toch liever van papier leren. Die bestellen dus de hard copy erbij, dat kost een paar euro extra.”

Doorontwikkelen

Regelmatig wordt het gebruik van studiemeister op de Hogeschool geëvalueerd. “Een student opperde dat het handig zou zijn als de studiestof in een abonnementsvorm werd aanboden. Nu moeten ze elke periode voor een vak alles opnieuw aanschaffen. En ikzelf zie ook wel verbetermogelijkheden. Ik zag bijvoorbeeld een goede toepassing van een Amerikaanse uitgever: daarin kon je een al gemaakte opgave in principe eindeloos oefenen met steeds andere cijfers. Dat kan met studiemeister nog niet.”

Zelf proberen?

Probeer het zelf en vraag een gratis proeflicentie aan

Onjuiste informatie?

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig:

Wij hebben je bericht in goede orde ontvangen!

Contactformulier

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig:

Verkeerde
code ingevuld

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig:

Fout ontdekt?

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig: