menu

THEMA ADAPTIEF LEREN – Een introductie

Adaptief leren richt zich op de unieke behoeften van elke individuele student.

Studenten leren op veel verschillende manieren. Wat voor sommigen werkt, werkt misschien niet helemaal voor anderen. Hier kan adaptief leren van grote waarde zijn, omdat het rekening houdt met de verschillen in iemands leervermogen en het onderwijs daarop afstemt. In de nabije toekomst verwachten we een snelle toename van de implementatie van intelligente systemen en technologieën in het traditionele onderwijs. Sterker nog, tegen 2025 zal de wereldwijde adaptieve onderwijssector zijn gegroeid met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 22,7 procent en een waarde van €4,89 miljard hebben bereikt.
Wat is adaptief leren precies?
Adaptief leren – ook wel adaptief onderwijs genoemd – is een alternatief voor de traditionele one-size-fits-all-aanpak. Bij deze benadering wordt gebruikgemaakt van slimme algoritmen, gamification-systemen, videobeelden, mixed reality enzovoort, om ervoor te zorgen dat lessen en activiteiten worden aangepast aan de unieke behoeften en de sterke en zwakke punten van elke individuele student. Adaptieve leertechnologieën evolueren continu. In een traditionele klassikale setting vindt adaptief leren meestal plaats met behulp van een computer en omvat het activiteiten als games, evaluatiesessies en meer. Wanneer adaptief leren op afstand plaatsvindt gebeurt dit vaak door middel van videochats met docenten en online groepssessies met medestudenten. Het doel van adaptieve leertechnologie is om elke student de best mogelijke leerervaring te bieden, of het nu gaat om één enkele student per keer of duizenden studenten tegelijk.

Hoe werkt adaptief leren?

Via Noordhoff START krijg je toegang tot veel meer artikelen, verschillende events en demo’s en kun je diverse video’s, webinars, gastcolleges, whitepapers en lesmateriaal downloaden.

Onjuiste informatie?

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig:

Wij hebben je bericht in goede orde ontvangen!

Contactformulier

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig:

Verkeerde
code ingevuld

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig:

Fout ontdekt?

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig: