menu

Waarom slimme leeromgevingen de toekomst zijn

Een slimme leeromgeving is een fysieke leeromgeving waarin het IoT centraal staat. Dankzij deze slimme technologie kunnen specifieke onderwijs-gerelateerde aanbevelingen worden gedaan, waardoor beter rekening kan worden gehouden met de individuele behoeften van studenten. Onderwijzers spelen in dit proces een cruciale rol. Zij kunnen deze technologie inzetten om nieuwe leerstrategieën te ontwikkelen die voor meer betrokkenheid onder de studenten zorgen. Bovendien wordt digitale geletterdheid steeds belangrijker in de samenleving als geheel, dus is het belangrijk dat studenten hier al tijdens hun schooltijd mee bekend raken. In de slimme klaslokalen leren studenten vaardigheden die in een traditionele opstelling minder aan bod komen, zoals kritisch en oplossingsgericht denken en zelfstandig leren.
Het creëren van een slimme leeromgeving
Nu technologie een groot onderdeel is van het dagelijkse leven van studenten wordt gekeken naar hoe deze ontwikkeling ook in het onderwijs op een gunstige manier kan worden ingezet. Een initiatief dat hieruit is voortgekomen is Bring Your Own Device (BYOD), wat studenten de mogelijkheid biedt hun eigen technologie te gebruiken om in het klaslokaal te leren. De interactie tussen de docent, student en technologie resulteert in betere leerprestaties binnen en buiten het klaslokaal, aangezien de online leeromgeving overal functioneert, zolang er maar bereik is. Zodoende zet educatieve technologie een constant doorlopende leercyclus in gang bij studenten. Door middel van classroom response systems als iClicker kunnen studenten vervolgens via klassikale polls en discussies zelf reflecteren op wat ze geleerd hebben. Ook docenten profiteren van deze educatieve technologie. Zo kunnen zij gebruikmaken van learning management systems (LMS) als Canvas en Blackboard om hun lessen te organiseren, huiswerk en toetsen op te geven en de prestaties van de studenten te monitoren.

Via Noordhoff START krijg je toegang tot veel meer artikelen, verschillende events en demo’s en kun je diverse video’s, webinars, gastcolleges, whitepapers en lesmateriaal downloaden.

Onjuiste informatie?

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig:

Wij hebben je bericht in goede orde ontvangen!

Contactformulier

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig:

Verkeerde
code ingevuld

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig:

Fout ontdekt?

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig: