Veelgestelde vragen

Praktisch Fiscaalrecht

ISBN: 9789001015633

Het belastingrecht vind je misschien ingewikkeld klinken. Dat is niet zo gek. De meeste mensen vinden belastingrecht moeilijk te begrijpen. Toch betalen we in Nederland allemaal belasting.
Koop je een iPad of een biertje in de kroeg, dan betaal je belasting. Heb je een bijbaan in een restaurant, dan betaal je belasting. Koop je straks een huis, dan betaal je belasting. Krijg je een erfenis, dan betaal je belasting. En ga zo maar door.

Basis van belastingrecht

Maar waarom bestaat het belastingrecht? En waarom is de werking ervan in alle situaties anders?
Praktisch Fiscaalrecht geeft je met begrijpelijke taal inzicht in de basisregels van het belastingrecht. Zo weet je straks als professional hoe belastingrecht werkt en wat dit recht concreet betekent voor jouw cliënten in verschillende situaties.

Praktisch Fiscaalrecht geeft antwoord op vragen als: hoe komt het dat ik veel meer omzetbelasting betaal bij het kopen van een mobiele telefoon dan bij het kopen van een boek? Waarom krijg ik vaak belastinggeld terug als ik een bijbaan heb gehad? En waarom moet ik een belastingaangifte invullen als ik helemaal geen inkomsten heb gehad?

Hoe kan het mogelijk zijn dat ik meer inkomstenbelasting betaal over inkomen uit een woning en een spaarrekening dan dat ik aan inkomsten hebben ontvangen? Welke berekeningen moeten er gemaakt worden en met welk doel? Moet ik ook iets met wetsartikelen bij het maken van berekeningen? En welke rol heeft jurisprudentie ook als het gaat om belastingrecht?

Je leert het met Praktisch Fiscaalrecht.

Belangrijke onderwerpen:boxenstelsel, winst uit onderneming, loonbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting, internationaal belastingrecht

Onjuiste informatie?

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig:

Wij hebben je bericht in goede orde ontvangen!

Contactformulier

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig:

Verkeerde
code ingevuld

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig:

Fout ontdekt?

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig: