Veelgestelde vragen

Praktisch Bedrijfsrecht

ISBN: 9789001298869

Praktisch Bedrijfsrecht

Je ziet kansen of misschien zelfs wel een gat in de markt. Ondernemend als je bent, stap jij het bedrijfsleven in. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden? Welke plichten heeft een bedrijf? En heeft een bedrijf ook rechten?

Juridisch speelveld van ondernemers

Met Praktisch Bedrijfsrecht krijg je algemene kennis over juridische zaken over bedrijven en hun omgeving. Hierdoor weet je met welke rechten en plichten je te maken hebt wanneer je met een cliënt of ondernemer aan tafel zit. Je krijgt inzicht in risico’s van ondernemen. Sterker nog: als professional weet jij straks wanneer je een specialist (accountant, jurist, fiscalist, enzovoort) moet inschakelen, want jij kent het juridische speelveld van ondernemers.

Praktisch Bedrijfsrecht geeft antwoord op vragen als: welke rechtsvormen zijn er? En welke impact heeft iedere rechtsvorm? Kan ik aansprakelijk worden gesteld voor het gedrag van mijn organisatie? Wanneer heeft een organisatie vergunningen nodig? Wat is precies een overeenkomst en welke overeenkomsten bestaan er allemaal? Wat heb ik aan algemene voorwaarden? Is een bedrijf verantwoordelijk voor ongevallen die voortkomen uit gebruik van een product dat het verkoopt? Wat mag personeel van een bedrijf verwachten en andersom? Wat houdt bescherming van consumenten en concurrenten eigenlijk in? Hoe zorg je ervoor dat niet iemand anders er met jouw briljante idee vandoor gaat?

En stel dat mijn onderneming straks niet succesvol is, wanneer komt faillissement dan om de hoek kijken? Welke voor- en nadelen kleven er aan een familiebedrijf? En wat is er eigenlijk internationaal afgesproken met betrekking tot handel en dienstverlening?

Je leert het met Praktisch Bedrijfsrecht.

Belangrijke onderwerpen:rechtsvormen, vestiging, (koop)overeenkomsten, aansprakelijkheid, intellectueel eigendom, faillissement, personeel, mededinging, personen- en familierecht en internationale hand

Onjuiste informatie?

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig:

Wij hebben je bericht in goede orde ontvangen!

Contactformulier

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig:

Verkeerde
code ingevuld

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig:

Fout ontdekt?

Om je goed te kunnen helpen hebben we de volgende gegevens nodig: